Δημόσιες εμφανίσεις


Παρέμβαση σχετικά με τον μηχανισμό εφαρμογή του πλαφόν στην τιμή του Ρωσικού αργού πετρελαίου από την ΕΕ και τις G7, την μεταβλητότητα στις αγορές, τις επιπτώσεις στον εφοδιασμό και την παγκόσμια οικονομία. Εκπομπή Πρώτη Ενημέρωση, ΡΙΚ. Τρίτη, 06/12/22.


Παρέμβαση σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού καθώς επίσης και τις επικείμενες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. ΡΙΚ Παρασκευή, 24 Σεπτ., 2021.


Animation explaining the phenomenon of ocean stratification (or layering) and its connection with CO2 emissions. Counterintuitively, as the planet warms the ocean is capable of absorbing less CO2 and its upper layers become more acidic. Many thanks to Orli Epstein from Princeton University for the video.


Παρέμβαση σχετικά με την εκρηκτική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στο Αιγαίο μετά την πρόθεση της Τουρκίας να διεξάγει γεωτρήσεις και τις εξελίξεις στην Λιβύη. Στην συζήτηση συμμετείχε και ο Χ. Έλληνας. RIK 1, Πέμπτη 02 Ιουλίου, 2020.


Ανάλυση σχετικά με την κατάσταση στην Λιβύη, την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Αιγύπτου-Ελλάδας και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Παρασκευή 19 Ιουνίου, ΡΙΚ1, Πρώτη Ενημέρωση.


Συζήτηση σχετικά με την κλιμάκωση της εισβολής της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, τις «κυρώσεις» της ΕΕ και τις επιδιώξεις της Τουρκίας στο ΡΙΚ1 (Τετάρτη 17 Ιουλίου, 2019):


Παρέμβαση αναφορικά με την έλευση του Γιαγούζ ανοικτά της Καρπασίας και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας με την αμφισβήτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΕΕ. ΡΙΚ 1, Δευτέρα 8 Ιουλίου, 2019.


Συνομιλία στο ΡΙΚ1, Πέμπτη 16 Μαΐου, 2019 σχετικά με την επέμβαση της Τουρκίας στην Κυπριακή υφαλοκρηπίδα και την κατάσταση που επικρατεί στα κατεχόμενα.


Συζήτηση σχετικά με την πρόθεση της Τουρκίας να ορύξει γεώτρηση Δυτικά της Πάφου στην Κυπριακή ΑΟΖ κατά παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων την Κυπριακής Δημοκρατίας.


Παρέμβαση σχετικά με την τριμερή συνάντηση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάς & ΗΠΑ με την παρουσία του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κ. Πομπέο. Η δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας για την Κύπρο, ο αγωγός East Med, ο ρόλος της ExxonMobil και η προστασία από εξωγενής παράγοντες.


Συζήτηση σχετικά με την ανακάλυψη του πεδίου φυσικού αερίου Γλαυκός στο θαλασσοτεμάχιο 10. Η σημασία για την Κύπρο, οικονομικές, τεχνικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις καθώς και μελλοντικά ζητήματα.

Παρέμβαση σχετικά με τις γεωτρήσεις της ExxonMobil-QP στο θαλασσοτεμάχιο 10 της Κύπρου και συγκεκριμένα για την ανακάλυψη φυσικού αερίου στον στόχο Δελφύνη.


Παρέμβαση αναφορικά με την γεώτρηση της ExxonMobil-QP στο βυθοτεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ σε συνάρτηση με το γεωπολιτικό πλαίσιο των ενεργειακών εξελίξεων και τον ρόλο των ΗΠΑ.


Συζήτηση αναφορικά με τις Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίου και την Κυπριακή ΑΟΖ ως επίσης και τις επικείμενες γεωτρήσεις στο βυθοτεμάχιο 10.


Συνέντευξη με θέμα τον εντοπισμό πλαστικών στη θάλασσα με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης, αισθητήρων καθώς και προσομοιώσεων.


Θετικά στοιχεία αναφορικά με την γεώτρηση της ΕΝΙ στο βυθοτεμάχιο 6 και τον γεωτρητικό στόχο Καλυψώ και την ανακάλυψη φυσικού αερίου. ΡΙΚ Δευτέρα 5, Φεβρ., 2018.


Έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το Αιγυπτιακό Ζορ, οι γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ η ανάπτυξη του πεδίου Αφροδίτη και περιφερειακές ισορροπίες. ΡΙΚ, Παρασκευή 22 Δεκ., 2017.


Συζήτηση για τις εξελίξεις στον Λίβανο, την επίσκεψη Σίσι στην Κύπρο, το φυσικό αέριο, συμφωνίες και περιφερειακές συνεργασίες. RIK 1, Δευτέρα 20, Νοεμβρίου, 2017.


Γεώτρηση της Γαλλικής Total στην Κυπριακή ΑΟΖ και προοπτικές νέων ανακαλύψεων φυσικού αερίου & πετρελαίου με φόντο τις Τουρκικές προκλήσεις. ΡΙΚ 1, Τετάρτη 12, Ιουλίου, 2017.


Συζήτηση στο ΡΙΚ1 για την διαμάχη μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της με το Κατάρ. Η διακοπή διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων δυσκολεύει τα πράγματα στην Μέση Ανατολή. Οι προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου στο επίκεντρο. ΡΙΚ 1, Τρίτη 7 Ιουνίου, 2017.


Υπογραφή συμβολαίων τρίτου γύρου αδειοδότησης με ExxonMobil-QP, ENI, ENI-Total. Η παρουσία των Αμερικανών και η σημασία του αγωγού EastMed με την τετραμερή Κύπρου-Ελλάς-Ισραήλ-Ιταλίας. ΡΙΚ, Τρίτη 4 Απριλίου, 2017.


Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή του ΡΙΚ1 Πρώτη Ενημέρωση αναφορικά με τις προσδοκίες μετά τις δηλώσεις της ΕΝΙ ότι στην Κύπρο μπορούν να γίνουν ανακαλύψεις φυσικού αερίου μεγέθους Ζορ. ΡΙΚ,  Τετάρτη 15 Μαρτίου, 2017.


Ανάλυση των ενεργειακών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως της επίσκεψης του Ιορδανού Μονάρχη στην Κύπρο. ΡΙΚ, Πέμπτη 8 Σεπτ., 2016.


Συζήτηση σχετικά με τον Τρίτο Γύρο αδειοδότησης για υδρογονανθράκες στην Κυπριακή ΑΟΖ, ΡΙΚ,
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016:


Συνομιλία για τις προοπτικές στον τομέα των υδρογονανθράκων, ΡΙΚ, Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016:


Συνομιλία αναφορικά με την επάνοδο του Ιράν στις αγορές πετρελαίου και πώς επηρεάζει τα ενεργειακά δρώμενα στην Ανατολική Μεσόγειο, ΡΙΚ, 19.01.2016: