Ενημερωτική Ημερίδα για τις Ενεργειακές Εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ

Eastern_MedΤο πρόγραμμα Μηχανικής Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας και το ΕΤΕΚ οργανώνει συνέδριο αναφορικά με τον Τρίτο Γύρο Αδειοδότησης για υδρογονάνθρακες που εξάγγειλε η Κυπριακή Δημοκρατία. Μεταξύ άλλων το συνέδριο θα καταπιαστεί με θέματα που αφορούν τις συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ εταιρειών και κρατών για ανάπτυξη πεδίων υδρογονανθράκων, τα πολύ υποσχόμενα ανθρακούχα πετρώματα, τις επιπτώσεις από την πτώση της τιμής του πετρελαίου, το ρόλο των μηχανικών (engineers) στην πετροβιομηχανία και τις προοπτικές εντοπισμού φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Στο συνέδριο θα μιλήσει ο αξιότιμος Υπουργός Ενέργειας κ. Λακκοτρύπης. Την ημερίδα θα πλαισιώσουν καταξιωμένοι επαγγελματίες της πετροβιομηχανίας όπως ο κ. Θεοδόσης Κοντού, Σύμβουλος της Shell, και ο Mr. Roger Thorne, βετεράνος της βιομηχανίας πετρελαίων καθώς και ακαδημαϊκοί. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου, 2016, στην αίθουσα UNESCO του Παν. Λευκωσίας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Η γλώσσα της ημερίδας θα είναι η Αγγλική.

“Third Licensing Round: Game-Changing Possibilities”

16:00-16:05: Opening Remarks, Prof. Nicos Kartakoullis, President of the Council, Un. οf Nicosia

16:05-16:10: Welcome Note, Cyprus Scientific and Technical Chamber (ETEK)

16:10-16:15: Welcome Note, Dr. George Gregoriou, Dean School of Sciences & Engineering, University of Nicosia

16:15-16:40: “The Low Oil Price Landscape and Eastern Med Energy Developments,” Dr Hadjistassou Constantinos, University of Nicosia

16:40-17:05: “Geology of Carbonate Reservoirs,” Dr Ernestos Sarris, University of Nicosia

17:05-17:45: “Topic to be announced,” HE Giorgos Lakkotrypis, Minister of Energy (MECIT), Republic of Cyprus

17:45-18:10: “Joint Operating Agreements– the Basis for Sharing Risk and Reward in Αn Upstream Joint Venture,” Mr. Roger Thorne, O&G Industry Veteran & Independent Consultant

18:10-18:35: “Engineer as Manager, Turning Ideas into Reality,” Mr. Theo Kontou, Senior Engineering Consultant, Shell (Gabon)

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις παρακαλώ όπως αποστείλετε e-mail στην κα. Χάρις Ιακωβίδου: iacovidou.c@unic.ac.cy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *