Βραβείο Αριστείας Φοιτητικού Παραρτήματος του Συλλόγου Μηχανικών Πετρελαίου (SPE) στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

To ακαδημαϊκό έτος 2018-19 αποδείχθηκε ιδιαίτερα συναρπαστικό και γεμάτο επιβραβεύσεις για το Φοιτητικό Παράρτημα του Συλλόγου Μηχανικών Πετρελαίου (Society of Petroleum Engineers – SPE) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.  

Σε ένδειξη αναγνώρισης του σημαντικού του ρόλου στην προώθηση του τομέα της Μηχανικής Πετρελαίου, ο παγκόσμιος Σύλλογος Μηχανικών Πετρελαίου απένειμε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το Βραβείο Αριστείας Φοιτητικού Παραρτήματος SPE για το 2019. Αυτό το υψηλού κύρους βραβείο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να απονεμηθεί σε κάποιο φοιτητικό παράρτημα και απονέμεται μόνο στο 20% των φοιτητικών παραρτημάτων παγκοσμίως. Το βραβείο απονέμεται σε αναγνώριση των δραστηριοτήτων ενός φοιτητικού παραρτήματος όσον αφορά την εμπλοκή του στη βιομηχανία, στις επιχειρήσεις και τον σχεδιασμό, την ανάμιξή του  στην κοινωνία, την επαγγελματική του εξέλιξη και την καινοτομία. 

Με έτος ίδρυσής του το 2013, το Φοιτητικό Παράρτημα του SPE του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο δραστήριους φοιτητικούς ομίλους του Πανεπιστημίου, αριθμώντας πάνω από 75 μέλη. Μεταξύ των δραστηριοτήτων του συμπεριλαμβάνονται ομιλίες για τεχνικά θέματα, εκπαιδευτικές εκδρομές, προβολές εκπαιδευτικών ταινιών, επιτόπιες επισκέψεις, εργαστήρια και διαγωνισμοί. Επίσης, το SPE φιλοξενεί διάφορες δράσεις που στόχο έχουν την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ του ακαδημαϊκού κόσμου και της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, που θεωρούνται απαραίτητοι για την κάλυψη των παγκοσμίων ενεργειακών αναγκών με τρόπο βιώσιμο και παράλληλα φιλικό προς το περιβάλλον.   

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών και Μηχανικής, Δρ. Γιώργος Γρηγορίου,  εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους υπεύθυνους του Φοιτητικού Παραρτήματος SPE του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Πρόεδρό του, κ. Κώστα Πουρσανίδη, τον σύμβουλο καθηγητή Δρ. Κωνσταντίνο Χατζηστάσου καθώς επίσης και την υπόλοιπη ομάδα των καθηγητών οι οποίοι συνέδραμαν σ’ αυτή την επιτυχία. «Προσβλέπουμε σε άλλο ένα παραγωγικό ακαδημαϊκό έτος το 2019-20», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωτοπορεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στον τομέα του Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, αφού από το 2013 προσφέρει κλάδους σπουδών, τόσο στη Μηχανική, όσο και στη Διαχείριση Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο.

Επίσης διαβάστε:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *